Poma vermella ecològica conreada a Girona. Segons setmana pot ser royal gala, pink lady o fuji.

Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-019-CT.

Fruit de la pomera Pirus malus L. Rica en fructosa, els seus beneficis procedeixen de la presència d'alguns fitonutrients:

Pectina. És la principal fibra vegetal insoluble de la poma, que actua facilitant l'eliminació de toxines per la femta.

Àcids orgànics. Destaca l'àcid màlic, però també hi ha àcid cítric i uns altres. Al metabolitzar-se són alcalinitzants de la sang. Renoven la flora intestinal i eviten les fermentacions intestinals.

Tanins. Són astringents i antiinflamatoris.

Flavonoides. Actuen evitant la deposició de colesterol en les parets arterials i l'arteriosclerosi. El més actiu dels flavonoides és la quercitina, també present en la ceba.

Bor. Intervé en l'assimilació de calci i magnesi, per la qual cosa prevé l'osteoporosi.

Indicacions:

La poma és antidiarreica, laxant, diurètica, depurativa, hipolipemiant (disminueix el nivell de greixos en la sang), colerètica, tonificant del sistema nerviós, alcalinitzant, antioxidant. S'aconsella el seu consum regular, sent especialment indicada per a:

Diarrees i colitis. La pectina absorbeix i elimina les toxines bacterianes. Al seu torn, els tanins assequen i desinflamen la mucosa intestinal, i els àcids grassos actuen com a antisèptics i regeneradors de la flora bacteriana. En cas de diarrea s'aconsella prendre poma, o fins i tot fer una dieta de pomes com a únic aliment.

Restrenyiment. En regular el funcionament de l'intestí, no només corregeix diarrees sinó també el restrenyiment. Es pot prendre una poma en dejú per vèncer la hipotonia intestinal.

Èczemes crònics de la pell, quan són causats per restrenyiment i la corresponent autointoxicació intestinal.

Hipertensió arterial. No conté gairebé gens de sodi i és rica en potassi, sent hipotensora.

Colesterol. El seu consum diari redueix el nivell de colesterol, pel que sembla gràcies a que la pectina de la poma absorbeix les sals biliars de l'intestí, que l'organisme converteix en colesterol.

Arteriosclerosi. Per la seva riquesa en quercitina i altres flavonoides, s'evita el dipòsit de colesterol en les parets arterials, i s'inhibeix l'agregació plaquetaria.

Colelitiasi o pedres en la vesícula. La poma fluidifica la bilis i evita la formació de càlculs, encara que no pot desfer càlculs ja formats.

Diabetis. Els diabètics toleren bé la poma perquè els seus sucres són bàsicament fructosa en lloc de glucosa, i perquè la pectina actua com a regulador de l'alliberament i absorció de sucres.

Càncer de còlon. Sobretot per acció de la pectina.

Preparació: es pot prendre crua i pelada. ja que la pell té poques pectines i és de difícil digestió, no importa pelar-la, i fins i tot és aconsellable si la poma no és ecològica pels residus de plaguicides que s'acumulen en la pell.

També es pot prendre ratllada o rostida al forn, o ben bullida juntament amb el líquid de decocció. Aquestes preparacions són adequades per a nens i ancians.

El suc de poma natural és molt apetitós, sobretot recentment preparat per evitar oxidacions.

FV34

A la mateixa categoria

12 productes a la mateixa categoria: