Nectarina ecològica conreada a Lleida.

Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-019-CT.

Fruit del nectariner Prunus persica L. Batsch. var. nectarina. Molt similar en característiques al préssec, del que procedeix per empelts successius amb altres espècies del gènere Prunus.

La seva composició és semblant, amb una mica més de vitamina A i E, i menys de C i fibra, a més de contenir les vitamines del grup B, potassi i magnesi.

Indicacions:

Afeccions cardíaques. Pel seu contingut en antioxidants, i sobretot per les seves quantitats significatives en potassi i magnesi, faciliten el bon estat de les artèries coronàries i el batec rítmic. S'aconsella per a casos d'isquemia (angina de pit, infart), lesions valvulars, hipertensió arterial, miocardiopatia.

Afeccions renals. És diurètic, a més de pobre en sodi i proteïna, per la qual cosa es recomana en cas d'insuficiència renal.

Obesitat. Crea sensació de sacietat, reduint la gana. A més, facilita l'eliminació de residus metabòlics de tipus àcid, freqüents en cas d'obesitat.

Preparació: es pren fresc, sent de sabor dolç i lleugerament àcid. Per la seva pell tersa i fina, és millor acceptat per persones que tenen al·lèrgia a la pell del préssec.

FV52

A la mateixa categoria

14 productes a la mateixa categoria: