Fabricants

Segell CCPAE i Ecològic-europeu

Préssec de vinya

FV59

Origen: Lleida i Tarragona.

Més detalls

Has de comprar com a mínim


3,60 € amb IVA

per Kg

Més informació

Préssec de vinya ecològic conreat a Lleida o Tarragona.

Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-019-CT.

El préssec de vinya és el fruit del presseguer Prunus persica L. Batsch. Conté un 9% de fructosa, que al costat d'una equilibrada composició dels seus varis nutrients, li dóna un exquisit sabor; això sí, a condició que maduri en l'arbre. Si es recol·lecta verd, la seva paleta de sabors es veu reduïda.

Conté una equilibrada proporció de vitamines A, C i E totes elles antioxidants. A més conté les vitamines del grup B, potassi, magnesi i fibra.

Indicacions:

Afeccions cardíaques. Pel seu contingut en antioxidants, i sobretot per les seves quantitats significatives en potassi i magnesi, faciliten el bon estat de les artèries coronàries i el batec rítmic. S'aconsella per a casos d'isquemia (angina de pit, infart), lesions valvulars, hipertensió arterial, miocardiopatia.

Afeccions digestives. La seva fibra vegetal soluble actua de laxant suau.

Afeccions renals. És diurètic, a més de pobre en sodi i proteïna, per la qual cosa es recomana en cas d'insuficiència renal.

Obesitat. Crea sensació de sacietat, reduint la gana. A més, facilita l'eliminació de residus metabòlics de tipus àcid, freqüents en cas d'obesitat.

Preparació: el millor és prendre'l fresc. Algunes persones tenen al·lèrgia a la pell i han de prendre'l pelat o evitar-lo. També es pot prendre en conserva d'almívar, amb menor contingut en vitamines i potassi, però també vàlid, amb l'avantatge que pot prendre's en qualsevol època de l'any. També es preparen melmelades.


    Desenvolupat per Jaime Rodriguez