Ceba ecològica conreada a València.

Bulb d'Allium cep L. És alcalinitzant. Se'l considera aliment medicina degut a les següents substàncies:

Oli essencial, mescla de més de cent substàncies entre les quals destaquen el disulfur d'alil i el tiosulfinat. Aquest oli, molt volàtil, és el responsable de l'olor de la ceba i de la picor a pelar-la.

Flavonoides, entre els quals quercitina. Els flavonoides afavoreixen la circulació sanguínia i impedeixen la formació de coàguls, alhora que eviten l'arteriosclerosi.

Enzims, com les oxidases i les diastases, que afavoreixen la digestió.

Glucoquina, que redueix el nivell de glucosa en sang, sent beneficiosa en cas de diabetis.

Indicacions:

Afeccions respiratòries. Els components sofrats de l'oli essencial passen ràpidament a la sang i s'eliminen pels pulmons. La ceba és mucolítica (desfà la mucosidad espessa), expectorant (elimina la mucosidad bronquial) i antibiòtica. La ceba millora tot tipus d'infeccions de les vies respiratòries, com sinusitis, bronquitis i pneumònia.

Asma bronquial. El tiosulfinat que conté frena la resposta al·lèrgica bronquial en cas d'asma, i dilata els bronquis. Cal ingerir la ceba crua i els seus efectes es noten als pocs minuts.

Arteriosclerosi i afeccions coronàries. Redueix significativament la trombosi i els infarts de miocardi. A més redueix els triglicèrids en la sang i el fetge i augmenta el HDL o colesterol bo.

Afeccions renals. És diurètica i alcalinitzant, amb el que facilita l'eliminació de substàncies de deixalla. Convé en cas de càlculs, infeccions urinàries i insuficiència renal.

Diabetis. Molt aconsellable en reduir el nivell de glucosa en sang.

Afeccions hepàtiques, com a hepatitis crònica o cirrosi. Afavoreix l'acció de les glàndules digestives i la funció desintoxicadora del fetge.

Càncer. Diverses recerques atribueixen a l'all i la ceba la capacitat d'inhibir les cèl·lules tumorals i la menor incidència de càncer d'estómac i de còlon.

Preparació: la forma ideal de consumir-la és crua per obtenir el màxim benefici, encara que si es pateix úlcera gàstrica o gastritis cal coure-la. Bullida es tolera millor; en tal cas millor que el bulliment sigui curt, màxim un minut, i aprofitar ceba i brou. Rostida és molt saborosa, però es redueixen els efectes medicinals. Hi ha altres preparacions com el xarop de ceba (bullir a rodanxes i endolcir) i l'aigua de ceba (trossejar i macerar).

Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-020-CV.


Aquí trobaràs productes ecològics de la resta de marques, aquells que no estan agrupats en una marca però que també tenen el seu lloc en les nostres prestatgeries.
FV09

A la mateixa categoria

16 productes a la mateixa categoria: