Pastanaga
Pastanaga
Referència: FV20
Origen: Maresme
Pastanaga ecològica conreada al Maresme.
Arrel ataronjada de Daucus carota L. És l'aliment més ric en provitamina A, i font de vitamines del grup B, C i I. Conté tots els oligoelements. És alcalinitzant. En la seva composició destaca:
?-carotè (2.8 mg/100 g, superant la QDR), que el nostre organisme transforma en vitamina A. Els carotenoides són imprescindibles per al bon funcionament de la retina i per a la visió nocturna.
Fibra vegetal, sobretot pectina, que normalitza el trànsit intestinal.
Oli essencial, actiu contra els paràsits intestinals.
Indicacions: per evitar la pèrdua d'agudesa visual i combatre la ceguesa nocturna. Per la gastritis i excés d'acidesa, la colitis i com a preventiva del càncer.
Preparació:
Crua: bé sencera (enforteix la dentadura), bé ratllada i amanida amb llimona.
Cuita: combina molt bé amb patates i altres hortalisses. Adquireix un sabor més dolç i no perd la seva riquesa en ?-carotè.
Suc: refresc saborós i nutritiu. Combina bé amb el suc de poma i de llimona.
Certificat d'agricultura ecològica ES-ECO-019-CT.

Origen: Maresme