Tomàquet madur ecològic conreat a Granada.

Certificat d’agricultura ecològica ES-ECO-001-AN.

Fruita de la tomaquera Solanum lycopersicum L. És alcalinitzant. Amb un 94% d'aigua, aporta en si pocs nutrients, però moltes substàncies que resulten medicinals:

Té un contingut significatiu de vitamines: C, B1, B2, B6, niacina, folats, A. Un tomàquet petit de 100 g aporta la tercera part de les necessitats diàries en vitamina C.

És una font important de potassi, ferro, magnesi i fòsfor.

Fibra vegetal soluble, que es troba en la polpa i envoltant les llavors, i ajuda a reduir el colesterol sanguini.

Àcids orgànics màlic i oxàlic, que contribueixen al sabor del tomàquet. Segons madura, es converteixen parcialment en sucres (glucosa i fructosa). El contingut en àcid oxàlic és més baix que altres aliments i no ha de ser motiu d'eliminar el tomàquet de la dieta de pacients que pateixen càlculs renals.

Licopè, pigment vegetal que dóna el color vermell al tomàquet. El licopè està present en el nostre plasma, així com en els testicles, la pròstata i les glàndules suprarenals. És antioxidant, impedint que els radicals lliures deteriorin l'ADN. Intervé en els mecanismes de control del creixement cel·lular.

Indicacions:

Afeccions prostàtiques. Disminueix molt el risc de patir càncer de pròstata, així com el creixement excessiu d'aquesta glàndula, tan freqüent entre els homes de més de 50 anys (hipertròfia benigna).

Depuratiu. Pel seu caràcter alcalinitzant, facilita l'eliminació dels residus metabòlics. Així mateix és diurètic pel que facilita el treball dels ronyons. S'aconsella en cas de gota, en eliminar l'àcid úric de la sang. També en cas d'insuficiència renal i d'intoxicació crònica per una alimentació rica en carn i proteïna animal.

Depressió immunitària. El tomàquet estimula de forma natural les funcions immunitàries, com per exemple les defenses antiinfeccioses de l'organisme, que són les que eliminen als agents infecciosos.

Arteriosclerosi. En evitar l'oxidació del colesterol, s'evita la seva deposició en les artèries. És un bon preventiu dels trastorns de circulació arterial, inclosa l'angina de pit i l'infart de miocardi.

Afeccions canceroses. A més del càncer de pròstata, també prevé els càncers de boca, esòfag, estómac, còlon i recte. En general és altament protector de tot tipus de càncers de l'aparell digestiu.

Preparació:

Cru és la forma més saludable de consumir-ho. Convé que estigui madur, doncs el tomàquet verd té petites quantitats d'un alcaloide, la solanina, que pot causar mal de cap i trastorns digestius.

Fregit és molt saborós encara que a algunes persones els pot resultar un xic indigest. El licopè del tomàquet fregit s'absorbeix millor que si està cru.

En suc i salsa s'obtenen pràcticament tots els seus beneficis, però han de ser naturals o d'alta qualitat, doncs els preparats comercials solen contenir molta sal i alguns additius.


Aquí trobaràs productes ecològics de la resta de marques, aquells que no estan agrupats en una marca però que també tenen el seu lloc en les nostres prestatgeries.
FV47

A la mateixa categoria

16 productes a la mateixa categoria: